pati delima gulsan

saya nak tnya,,sapa pernah mnum pati delima gulsan ni yaa ..betul kaa boleh naikkan hb?? #ingintahu

6 Balas

depends pd bdn seseorang..ada yg brjaya naikkan hb lepas minum pati delima gulsan ada sebaliknya..mcm sy dlu pnh try .tp xbrjaya naikkan hb..last2 doc kata kena amik iberet 2 bji sehari pg dgn sblm tido br hb naik....mg dpmudahkan segalanya amiin

sy tgh try mkn ni , tk cek hb lagi . harap naik laa . walaupun pati ni masam gilaaaa . kalau buat air pun masam jgk 🤣 demi nk naik hb cuba jela , sy mkn jambu btu hri hari hb makin drop . tgk bdn agknyaa .

tk pernah. kalau nak naikkan hb, makan je buah delima yg original tu, jambu batu, buah naga. minum jus bancuhan ni tkut sgkut GDM. boleh refer nurse ye

sye sblum ni makan pati tu jugak tpi 3 hari je , sbb makan perut memulas so sye tukar kpde air saffron mmg elokk , hb sye cntik naik smpai jafdi 12 dhh

Sy amalkan gulsan sis. Sehari satu sudu ja. Hb dari 9.6 dah naik 12.0 .. kandungan dah 23weeks☺️

11mo ago

Ubat kk bagi sy is zincofer.. sy makan zincofer sblm tidur sbb sampai skrg lepas telan tu sy rasa mual. Gulsan sy ambik satu sudu; dua jam selepas bfast, stiap hari

tak betul. hb I 9.0 tak naik. lagipun tak elok ye. baik makan delima betul.