anak

sape ada umur anak yng dah 3 tahun tapi masih belum lancar bercakap..dapat cakap sikit3 je pstu yg sblihnya bhasa alien☹️.

68 Balas

sama lah kita

sama ngn sy.

lama2 okay

Saya...

Ak sy 2y5m pon masih bahasa alien 😁 Kalau dia salah sebut sy perbetulkan. Tp dia sebut fish kemain cun.. Suh sebut mama malas bukak mulut

🙄

Masuk 2 tahun anak saya masih belum bercakap dengan lancar..orang dah start persoal, jadi apa saya buat..malam sebelum tidur saya akan bersembang dengan anak saya, apa yang di buat harinie..dia makan apa..main apa..kembangkan kosa kata dia..bagi ayat2 baru..biar dia suka bertanya..umur 3 tahun dah boleh bercakap lancar..4 dah fasih cakap dan boleh buat ayat sendiri..keyword dia..communication..banyak bercakap dan bertanya pada anak

Rajin buka kan cerita Didi and friend, Omar Hana dkt tv jngn dkt phone lagi satu rajin2 borak dgn dia ajak dia menyanyi skli dgn dia ... Anak sya skrg 2tahun7bulan alhamdulillah dah boleh cakap walaupun ada pelat2 sikit2.. ni pun doktor pakar yg ajar ... Lagi satu kne fikir positif