Prolonged Jaundice

Sape ada pengalaman anak kena prolonged jaundice? Anak sy dah 16 hari, kuning masih ada lagi & turun sikit je.. Hari ni doktor ambil darah kat tangan dia pula.. Tak sanggup tengok anak nangis kena ambil darah ?

14 Balas

Abak sy sebulan lebih jaundice, tinggji sampai 300. Teruskan menyusu, if baby tido, kejut setiap sejam utk menyusu. Baby jaundice ni kuat tido. Bila menyusu make sure lebih dari 30minit utk dia dpt hindmilk. Lg byk menyusu lg byk dia yak2 utk keluarkan bilirubin tu. Jgn ikut sgt petua bg baby anggur ke apa ke takut baby x sesuai.