intermittent fasting vs breastfeeding

sape ada buat IF dalam masa sama menyusukan baby? boleh share pengalaman tak?

3 Balas

Cuba dulu buat IF 1 hari, klo susu drop stop dulu. Focus susukan baby dulu at least 6 bulan, bagi baby antibodi kuat sikit.. . then, klo nak proceed, proceed la mommy.. sebab susukan baby ni pon actually da bakar kalori.. if waktu susukan baby rasa lapar, minum air suam banyak².. . Kurangkan kuantiti makan, sikit tapi kerap.. & Exercise regularly. 2-3x per week..