cucuk dexa

Sapa penah kena cucuk dexa????

25 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Kena cucuk 2x masa 37week b4 proceed to czer sbb placenta previa type 4..tbh la masa 1st cucuk xsakit sgt maybe sbb nurse tu smooth kot..lps 5min dh hilang sakit..2nd dose tu yg sakit, nurse lain agak rough skit..stgh jam jgk dok tahan sakit.. sis kena cucuk dexa ke?

3y ago

Sis kena dexa sbb apa tu?

VIP Member

Saya kna 4x dexa br ni sbb uri di bawah & xboleh bsalin normal. 2x msa spotting, 2x lg sblom czer. Sakit yg amat bila ubat tu masuk dlm bdn tp dlm 15min je pastu ilang. Ubatnya yg buat sakit, bkn jarumnya.. Alhamdulillah baby lahir dh 18/9 aritu 🤗

VIP Member

Me me me! I was given with dexa during my 1st pregnancy when they said i have labour rate contraction at wk 30. Its super duper pain n i feel like lose control to my leg muscle cz my leg raised by itself when the med is being injected.

Sy pernah.. Masa tu dh turun tanda nk bersalin anak 1st masa kandungan 31w.. Sempat cucuk 1x je sblm bersalin.. Sakitnya xdapat digambarkan.. Rasa lagi sakit drp nk bersalin😂😂

Baru kena mggu lepas.. Allah je yg thu rasa.. Bila jar cucuk blh tahan lg.. Skali ubatasuk tu.. Ya allah.. Menangis dibuatnye.. Dh mcm takot utk preg dh.. 😢😢😢

Sy pnh rse.. mse pregnant 35 week.. kne 2 kli injection..sbb ade contraction..dctr tkut sy brslin awl.. tp alhmdulillah .. 39 week sy brslin normal ..

Saya pernah kena cucuk dexa masa 38 mggu sbb nak bagi matang lungs baby. Saya czer masa 1st baby, kurang air ketuban dan baby breech

4mo ago

sis kena cucu dexa brapa kali eh?

VIP Member

Pernah. Sakit nak mati😂😂 sebab history recurrent miscarriage. So doctor takut baby lahir prem so cucuk Dexa utk matangkan paru2 baby

bru kne 2x mngu lps. sakitnye Allah jela tau huhu tp kjp je sakit tu sis yg pnting spnjg injection tu trik nfs n lps non stop lme2 ok la

Dua kali mengandung, dua2 pernah kena cucuk dexa. First dos tak sakit sangat, second dos tu sampai genggam2 tangan misi tahan sakit.