cucuk dexa 31minggu ?

Haii mommy semua.. Sesiapa ada pengalamn kena cucuk dexa? Boleh kongsi dengn saya.. Tq~

8 Balas

takdak laa sakit macam nak tendang nurse macam orang lain dok cakap tu , sakit pedih sikit jaa macam terkejut sbb first time, cucuk kali kedua pulak dah tau macam mana rasa so okay jaa 😊 jangan anggap benda tu sakit , rilek rilek ja insyaAllah baikbaik ja ☺️

Saya PP aritu 4x kena dexa ni. 2x masa first day warded hospital sbb spotting, 2x lagi masa 2 hari sbelum czer. Mmg sakit sbb ubat tu yg buat sakit. Ade la terasa sakit tu dlm 10-15min. Tahan je la demi baby.😁

4y ago

Itulah.. Nasib megenangkan bby..

I did masa first pregnancy at week 32 and my first born was delivered at 35w. Masa 32w tu mmg dok cucuk 2 shot terus utk matangkan peparu.

cucuk dexa sakit sikit , sebab ubat dia tu pekat . bila nurse tekan masukkan ubat tu rasa mcm panas sikit , tapi bagi saya okay jee

Misi kata tu cucuk pling sakit ,mmg merana 😆 masa ank sulung kne msa 33 atau 34 weeks sbb sakit prut ..

Same, 31weeks..bru2 ni ada kna bgi suntikan dexa.. Sbb kluar lendir Dan drah

Dua2 anak saya kena. Cucuk paling sakit. Huhuhu

Cucuk dexa ni apa ya? Sama ke dgn kancing ggi?

4y ago

Kalau macam tiba2 ada rasa nak bersalin sebelum 37w, biasanya akan kena cucuk. Sebab baby lahir pramatang kan.