Tekanan darah rendah.

Macam mana kiraan tekanan darah ni sebenarnya? Saya tak reti. Kalau saya baca di google 90/60 tu normal kan?. Bacaan tekanan darah saya 90/55, nurse kata terlalu rendah. Saya sekarang di pantau tekanan darah. Minggu pertama 94/55 pastu dalam minggu yang sama juga kene dtg check lagi 92/56. Skrg 90/55. 🥹

1 Balas

hai mommy. 90/60 tu cukup makan je sebenarnya. mommy boleh rujuk table yg saya share tu. mommy boleh rujuk artikel ni jugak untuk lebih info https://www.google.com/amp/s/hellodoktor.com/kehamilan/rancang-kehamilan/atasi-masalah-tekanan-darah-rendah-semasa-hamil/%3famp=1

2y ago

Terimaa kasihhh awakk