zincofer

sapa ada mkn ubat zincofer? jadi payah berak x/berak berdarah?

17 Balas

Sy sempat mkn beberapa biji ja zincofer tu.. mmg sembelit sgt...pastu sakit kepala..mgkin panas dalam... Sekarang sy continue dgn obimin yg dbeli d farmasi...iberet pon sy xboleh makan..mata jadi merah mcm penagih pulak 😅😅

Dri Obimin zincofer Smpai lah sy pun xingat apa nama ubat Tambah darah tu.. sy asyik sembelit.. berak berdarah.. Bila try pula maitofer ni.. Lemas satu badan 😭 Pilihan terakhir pula tu 🥲 hope naik la hb lepas ni

sis...nk tanye boleh? pagi td lepas sy mkn ubat zincofer, terus rasa sakit perut so sy membuang... perlu ke sy mkn zincofer skli lg? yela takut die ikot skli mse membuang😅... maaf pertanyaan ni agk Kotor

Mkn ubt tu wktu mlm sblum tido.. Dpt elak kan muntah.. Nurse yg sure kn sy mkn wktu mlm ubt tu... Pasal berak plk.. Sy ok ja.. Sng berak.. Alhamdulillah.. Cuma najis brwarna hitam...

tq semua yg bg feedback. alhamdulillah sy dh x sembelit. mungkin sy kurang minum air sblm ni sbb puasa. tq jgk yg bg tips utk mkn ubat tu sblm tido. slalu sy mkn slpas sarapan

5y ago

Sye pon smbelit mkn ubt ubt kk bg..tp bile mnum air msak bnyk,smbelit tu kurng .

sya ok je..berak ok mcm biasa cuma kaler tu hitam la..sya mkn time btul2 dh nk tido..make sure dah berenti mkn n mnum manis 2jam before..

Tak lalu makan zincofer . Lepas makan je nak muntah , tak tahan bau ubat tu . Tapi senang berak makan tu sebab dalam tu dah ada iron juga

5y ago

Saya susah nak makan sbb bau dia takleh bawak bincang .. Alhamdulillah xder sembelit .. Maybe faktor pemakanan jugak ..

Sy tak boleh mkn zincofer nak muntah..minta nurse tukar ubat ke iberate..ok la naik hb..tp dah 30 minggu ni doc suh mkn 2 biji lak

Sis sy alah laa mkn ubat ni. Naik bintik2 merah satu bdn. Now msuk 18weeks. Dr 10weeks smpai skrg stop. Ada ubat lain or suggest utk sy

3y ago

minta tukar ngan nurse . mungkin dia bagi iberet

Tips nya..mkn zincofer sbelom tdo..so xmuntah.. bole mkn buah buahan atau sayur2 untuk elak kna sembelit..