Zincofer najis jadi hitam

Haii ibu2, nk tanya normal ke mkn ubat zincofer najis jd hitam ? #pleasehelp #firstbaby

16 Balas

Normal sis dan biasanya dengan pakej sembelit. Utk penyerapan zat besi yang maksimum, boleh balance kan jugak dgn makan vit C macam buah oren. Saya makan buah oren sebiji pagi dan sebiji petang, in Shaa Allah mudah untuk membuang.

3y ago

Oyekee.. ptut ssah mmbuang😅 ok2 tq sis

Normal tu sis sebab ubat tu iron tinggi. Mana2 ubat yg ada iron memang akan buat najis jadi hitam..

normal sis😁sy dlu pun heran jgk..last2 tny doc..doc kata tu normal..sbb kta mkn ubt zat besi..

3y ago

Ooo tu lahh saya pn heran n risau jgk sbb firstime pregnant xtahu apa lg takot jgk jd apa2 kn.. rupanya normal ok lahh, hehee tq yer sis

kalau supplement/ubatan yg ada iron mmg akan buat najis color hitam sis. no worries😊

normal saya pun macam ni jugak 😅 mula2 mmg pelik asal berubah warna

Normal mcm tu sbb content iron dlm zincofer tu

normal dan kdg akan sembelit

normal sbb ade sekali ubat zat besi

normal sis

Normal sis