Ubat zincofer

Hi mummy.. sy mkn ubat zincofer jadi cirit-birit lah.. ada ke yg mcm sy?

10 Balas

Saya jadi sembelit teruk , cirit birit dan pedih ulu hati . Then terus stop , pergi kk kata tak tahan dgn zincofer . Kk syorkan beli maltofer dekat farmasi . Alhamdulillah ok dah

saya muntah balik. so saya pulangkan balik ubat kk bagi and beli maltofer kat farmasi. rasa macam tak makan ubat, sedap jeee. tapi kalau buang air besar jadi hitam la 😅

setakat ni sy mkn ok je, telan masa nak tido.. atas tubuh masing2 jgk sis.. normal klu buang air besar jd warna gelap..

Sama. Sy cirit birit. Pening sepanjang masa. Muntah. Lps tu sy tukar maltofer. Alhamdulillah ok.

Saya muntah balik lepas makan. Beritahu doktor, nanti doktor bagi ubat lain utk makan.

setakat ni sy mkn ubat zincofer ok. sblm mkn ubat zincofer jd sembelit.

setiap kali ambik zincofer ke jadi mcm ni puan?

x sesuai... kot.. cuba bg tau doc.. try iberet

sama saya jadi cirit birit pastu tukar obimin

sya pun mkn zincofer..tp tak cirit birit