OK TAK? Hai mom, korang minum tak susu anmum matera formula baru? Mom tak sangkut GDM?

sangkut tak GDM?

OK TAK?
Hai mom, korang minum tak susu anmum matera formula baru? Mom tak sangkut GDM?
3 Balas

minum susu biasa pon dah ok sis asalkan full cream jgn low fat .. mcm dietician bgtau sya susu ibu materna kebanyakkan utk ibu yg kurang selera mual trok mcmtu .. kalau x da masalah blh je consume susu biasa x kisah brand apa asalkan full cream☺

saya sangkut gdm minum susu ni waktu kandungan awal lagi minum time pg je and minum gula pada 11w . 2 hari pastu nurse call cakap saya gdm .

2y ago

Tu la pasal.. Dah tbeli kotak besar ari tu.. 😆

depend pada badan kot awak, so far saya minum takda sangkut lagi, tapi saya minum tak byk la. sekali sehari je.

2y ago

saya mmg tak pantang awak, tapi masa awal preg. dulu alah teruk , duk kerap makan buah je. tapi sblm minum air gula mmg byk minum air masak la.