SUSU ANMUN

Assalam mommies , nak tanya susu anmum ok tak untuk ibu pregnant . betul ke ada dengar orang ckp anmum kandungan gula tinggi dan mudah sangkut gdm .

5 Balas

Ok je susu anmum . Sy gdm on diet . Pakar pemakanan sy kata ok je susu apa2 pun . Jnji jgn ambik berperisa . Leps minum susu pasti kan minum air masak secukup nya . Sebb bdn ibu prgnnt mmg perlu kan air masak sehari 3L .

Hi, was GDM on diet. Saya minum susu kotak full cream dengan Anmum Materna yang plain flavor. Any flavored milk ya, kandungan gulanya tinggi. Disarankan untuk minuman yang unflavoured.

haah. susu anmum kandungan gula tinggi. saya ada gdm pun tak berani nak consume anmum dah. just consume susu hl je sebab low fat.

saya minum anmum berperisa coklat, sangkut gdm. doktor tak bagi dah minum anmum.

yup. minum susu biase or susu kambing je pun dah okay