fibroid

As.salamualaikum dan salam sejahtera..hai momies² sume..kat sini saya ada satu soalan. Saya baru disahkan pregnant dlm 6 mggu..masa scan doktor cakp sy ada fibroid..fibroid sy diluar rahim, boleh sy tau fibroid ni bahaya ke tak dekat kandungan sy dan apa yg perlu sy bt?? Sekian terima kasih

2 Balas

Doc akan pantau fibroid tu...if x membesar ok...if membesar bahaya.....elakkan mknn yg aktifkn fibroid tu..try google...

5y ago

Terima kasih atas info

Biasanya doktor akan monitor fibroid tu dan rujuk sis pada pakar O&G.

5y ago

Ok2 mum..