uterine fibroid in pregnancy(fundal)

Hello mommy semua, bole share pengalaman korang x mengandung ada fibroid dkt rahim? Sy pregnant 1st baby after 6years of waiting, skrg sy 8weeks.last week sy scan perut doc ckp sy ada fibroid dlm rahim berukuran 8.88cm dan sangat berisiko. Kedudukan fibroid sy btl2 dalam rahim. Adakah fibroid sy membahayakan baby?

2 Balas

Risaukan kte yg sama bermasalah ada fibroid masa hamil ni.. Sy luar rahim dulu 3cm. Sekarang membesar lebih dr kantung baby menekan rahim. Kne next scan dgn pakar lg nnti.. Doa banyak2 ye moga baby selamat..sis jgn risau sgt nnti jd stress..

saya size 8cm 7mggu..lebih kurang la.. this week dr kk minta dtg scan. harap saiz x membesar.. Asyik loya je.. xtahu nak jaga mkn mcamana lagi.. Ayam suntik, daging, seafood da kurangkan da..