fibroid

assalamualaikum,nk.tnye ni..bahaya x fibroid ketika hamil..fibroid tu ada kt rahim..sy br 12 week..

12 Balas

Saya pun ade fibroid.. Detect masa nak buat buku pink. Size time tu 10x12cm..skrg dh 15w..makin besar. Kena refer pakar o&g.. Semalam scan alhamdulillah baby perkembangan nya mcm baby normal cuma fibroid tu makin besar n nk himpit baby. Harap2 dia mengecil la lps ni.. Kasihan kenit kite

3y ago

sy lg besa, 15cm.. bby baru 8 mggu, risau laa

Sy pun ade fibroid jgk sis. Sy tahu ada fibroid bln 12 aritu. Mse tu belum pregnant. Size 6x6. Tibe bln 1 aritu pregnant. Week 6 size jadi 8x6 da. Atas kantung baby Dr KK refer pakar bln 3 ni jumpa. Next week checkup lagi skali tgk dkt KK.. harap tak membesar lagi..

5mo ago

mcm mna perkmbngn sis skrg

Saya masa awal pregnant pun doc kata ada fibroid. Tapi alhamdulillah kuasa Allah swt fibroid sy makin lama makin hilang. Syukur sgt. Tp kakak sy pun preggy ada fibroid. Selagi fibroid xmembesar sama dgn bayi, selagi tu selamat in sha Allah. Semoga semuanya dipermudahkan 🌼

3y ago

Fibroid ni cyst ke .?? Maaf sy xtaw

selagi fibroid xmenganggu baby selagi tu die xbahaya sbb sy pon ada fibroid juge ni.. da 25w saiz pon kejap kecik kejap besaw.. so far paling besar saiz sy skrg 14cm..alhamdulillah baby okeh xde ape2 masalah.. jgn terlalu stress memikirkan benda tu.. keep positif aje..

5mo ago

mcm mna sis perkmbngn skrg?

Sy hamil 13 weeks ada fibroid 10cm. So far fibroid membesar sikit sikit. Masuk second trimester ni terpaksa admit sbb abdominal pain yg unbearable sgt. I think depends pada badan jugak. Minum bnyk air checkup dgn pakar jgn miss doa bnyk bnyk and positif je 🙂

4mo ago

Dah selamat sis normal delivery (vaccum). Anak da 3 tahun. Br je deliver 2nd bby last Nov. Ada fibroid jugak yg baru😅 terpaksa emergency czer.

hye mommy.. sy ada fibroid masa preggy.. disahkan masa 6minggu tu.. but masa 17weeks scan kat klinik pakar fibroid dah xada. sampai skg.. its ok kalau ada fibroid unless u ikut cakap nurse or doc yg jaga u..

5y ago

alhamdulillah..sy bln 12 br jmpa dctr smlm...

Waalaikumussalam. Dr scan kata sy ada fibroid. 25/10 ni kena jumpa pakar o & g .. Harap mengecut la fibroid ni. Insha Allah.. doa moga urusan kita dipermudahkan Allah. Aameen

4mo ago

sis effa mcm mna?slmt brslin ke? last scan fibroid brpa cm?

Saya 1st baby. Baru pregnant 8 minggu. Fibroid saiz 7 cm. Doc kata insha Allah fibroid tak ganggu baby. Kita kena elakkan stress, minum air 0 banyak2

4mo ago

mcm mna sis skrg? slmt brslin x

sy pn mase awal prgnant ari tu de fibroid 3x3cm.. alhamdulillah skrng da prgnant 35week fobriod da xde...

7d ago

boleh tau sis makan apa untuk hilang kan fibroid?

Saya pun ada fibroid sis...in shaa allah semuanya ok...semoga dipermudahkan ya sis..