Tangan asyik kebas

Salam..tangan saya start kebas dedua belah dari kandungan 6 bulan..sampai skang 7 bulan.. katanya pregnant bole kena carpal tunnel kan.. Jari kanan dedua belah memang susah bengkok. Kadang tengan menaip kerja ke driving ke jari makin kebas.. makan nasi pakai sudu garfu kadang sakit minta husband/kawan potong2 kan ayam ke ikan ke..tadi gi kedai pon minta cashier pulaskan penutup botol air. Kalau bangun tido lagi tegang jari tu, nak bengkok pulas tombol bilik air pon ssh kadang..berus gigi pon susah genggam.. Doc klinik swasta ada cakap haritu maybe bole amik B12 if makin teruk..KK xde cakap apa2 pon.. Mommy2 selalu di rawat macamana? Saya ada jugak urut2..stretching dengan genggam stress ball..ada tips/petua?

1 Balas

Buat senaman ibu jari sentuh jari kelingking Kurangkan pegang handphone. Bila menaip, rehat kan tangan.

5mo ago

Sama