kebas tangan

Hye semua... Saya dh 27 weeks.. Nak tnye ada tak kat sini yang bila bangun tdo kebas dua² belah tangan... Nk genggam tangan pon sakit.. ??

16 Balas

saya dah 2 kali kena, memang sakit sangat2 tak boleh nak tido sampai menangis tengah malam... first kena bulan lepas.. yang terbaru 2 hari lepas memang sakit tak terkata..saya ade tanya nurse jugak, dia kata kena urut slow2 dan kena kerap buat senam tangan kalau tak boleh jadi sakit kekal sampai lepas bersalin.. seramm dengar 😭

Saya Masa mngandungkan anak no 5 ..kerap kebas tapak tgn ..sblm tdo , tiap² mlm Saya menangis sbb rasa sakit sgt .. Ada satu Hari tu Saya masuk wad , doktor ckp Saya kurang potassium , doktor suruh mkn pisang atau anggur ..

Sme la kte sis. .😓. .kldg tgh mlm tjge sbb ddua tgn kenas. .jri2 kebas. .huhu. .tgk ank n suami sdp je tdo. .kte tjga. .😥. .skng cba mnom susu. .sye x msok susu putih. .tp mnom farm fresh cklt. .

Ni dikire carpal tunnel syndrome. Saya ada before pregnant sampai lah 27weeks ni. Saya kerap ke Physiotherapy. Alhamdulillah byk kurang skrg. Makan B12 juga utk kurangkan air ketuban kt area tangan & kaki.

Saya pnh jadi masa pregy awk smpi pa lps bersalin br ok...but xsure klau awk knp...tp klau tye doc dia ckp sy xde pe²...cuba al tye doc sama yea ....😊

ini sy ada google. carpel tunnel syndrome in pregnancy. normal. akan pulih lepas bersalin. tapi boleh tnya nurse/doktor ya untuk info tambahan

Sy 🙋 tp dia x tentu waktu. Kdng2 bngun tdo . Kdng2 tbe2 time mlm sakit tgn tu. Kdng2 siang. Tangan jd lemah and sakit mcm lenguh2 😅

Saya pun..skrg rasa nk genggam tngn pun sakit tapi belah kanan je..belah kiri so far okay..rasa mcm tgan ni bengkak pun ye😂

sama macam saya sis..tengah malam terbangun sebab tangan sakit..masuk trimester kedua start jadi macam ni..

sya pregnant 7w dah alami rasa kebas tangan ..bngun je dri tdo hmmm siksa 😭 smpai tak dpat genggam tgn