Tangan kebas. Jari susah genggam

Hi ibu2 .. nak tanya .. kdgn sy suda msuk 32 week. Ada tak yg rasa macam sya tangan kebas. Jari pula susah nak genggam. Selepas bangun tdur selalu kebas sakit nak genggam. Mau tau apa puncanya ya?😅

6 Balas

samalah mcm saya jugak dari 12 week smpai skrg dh 33weeks masih lagi kebas tangan sepanjang hari.. waktu pagi paling seksa nk gerakkan tgan.. pernah bagitau nurse dia cakap normal bila refer doktor dh kena buat physio pulakk 😅😅😅..

12mo ago

samalah dengan saya sis.. kena sruh buat fisio suda . huhu .

mcm sy jgk..mula2 kerap kebas..lama2 ibu jari jd sakit..pling sakit tiap pg..nk ikat rambut pon susah sbb jari xleh nk gerak..doktor kata normal and takda pape treatment pon untuk sakit tu..and boleh jd smpai lps bersalin pon sakit lg..

4mo ago

ye..mcm sy skang ni..dh lps bersalin pown still kenas2 jarinya...dh mkn ubt yg Dr bg tp tu la..x tahu dh nk cnsume ape lg untuk pulihkan tngn yg kebas ni🥹

saya start 2nd tri jadi mcm tu dah..mang sakit sgt..saya sapu krim yg doctor bg tiap2 mlm..kalo terskip 1 hari tak sapu krim tu, mang azab sgt rasanyaaaa 🥲🥲

samaaaa, badan tangan jari semua jadi sakit2... Tah apeee kenaaa tah

Carpel tunnel? Elakkan pegang Phone dan keyboard terlalu lama

Sama, saya 29w .. kerap bgun tido.. sakit bila gngam tangan