Hb mkin low

Salam..sy Peggy 5m skrng 2 mnggu skli chk..hb mkin low..dri 13 msa booking..trun 12 then 11 ne dh 10.7..mkn ubat dh ikot cara yg nurse ajr makanan lain kurang lg bru nk ada slera .. sbb awl² pregn alhan truk..smpai msuk wad munth xdrah

2 Balas

kena jaga makan sis.kalau tak lalu nak makan nasi daging ayam semua tu, makan buah jambu, delima, kurma, susu. saya mkn je buah apa2 yg boleh telan. sbb nasi mmg sehari sekali je mampu mkn. berat dr awal sampai masuk 6 bulan tak naik2. tp baby semua ok. hb dari 9 lebih harini check dah 11.6

kena makan makanan yg tinggi zat besi. mcm bayam merah, daging, buah jambu. sambil tu makan ubat ikut saranan.