Hb x naik juga tpi mkin trun

2 mnggu lps dh msok cosmofer tpi hrini check hb mkin tron.. mcm mne ye nk buat??.. mcm2 cra dh tpi tron mkin tron plk bcaan ny dri 9.8 jdi 9.1.. Sy talesemia beta

4 Balas

Sy pun beta talasemia jgak.. Alhamdulilah hanya skli jer hb sy drop. Then dah oke smpai skrg.. Tips dia. Jan mnum susu bersamaan ubat. Klau awk jenis mnum susu.. Awk mnum susu wktu pagi.. Mlm lepas 2 jam mkn.. Bru awk mkn ubat.. Sbb sy tk pernah mkn ubat pagi. Sy mesti mkn ubat wktu mlm.. Sblum tdur..

saya talasemia alpha, pernah jugak drip cosmofer. betul, lepas masuk ubat memang turun lagi hb tu. X jalan pon cosmofer dgn org talasemia ni. hb saya memang 8 memanjang.

saya amalkan pengambilan : ✅zincofer ❌ caffeine ✅ buah kedondong ✅ buah delima

ubat mkn on time x?