Hb low lagi

Hai mommies semua Sape ade tips cara utk naikkan hb?sy dah consume iberet tp hb mkin low jgk..now 10.5 Sy byk minum susu..adakah susu pnyebab hb sy low?sbb ade baca susu boleh mngurgkan pnyerapan zat besi..mybe sbb tu kot hb mkin rebdah btul ke?now 25weeks risau sbb kena jmpa 2minggu skali..hb low pnya psl?

1 Balas

Susu mmg menyebabkan penyerapan zat besi kurang. Boleh ambil tapi jarakkan 3 jam dr pengambilan ubat2an/makanan berzat besi