Lambat waktu subur @ mengandung

Salam,sy ingin btnya adakah yg prnh lmbt waktu subur? sbb klu diikutkan bulan lps sy haid 4/1,bulan ni blm dtg haid lg..sy sdh cek upt tp -ve. cek opk naik +ve.

Lambat waktu subur @ mengandung
4 Balas

ada je yg lambat O.. byk faktor lambat O ni.. maybe ada masalah hormon, demam, sebab makan ubat, peningkatan/penurunan berat badan yg mendadak, lifestyle pemakanan & so on.. maybe awak mmg baru O kot.. Based dgn pengalaman saya sendiri if dah dpt OPK Peak mcm awak ni, UPT saya mesti +ve.. (saya saja buat eksperimen HUHU sebab ramai yg ckp if pregnant, OPK akan positif/peak.. dgn saya menjadi tapi awal2 kandungan saya tak dpt OPK Positif/Peak pun.. dan saya tak suggest guna OPK utk test pregnancy)

1y ago

Amin🤲🏼 mudah²an ada rezeki☺️ terima kasih sis

mgkn awk O lmbt sbb bln lps sy pon lmbt..selalu cd 19 O..bln lps cd 19 bru nk peak..ade bersama mse tu..Cd20-21 bru peak..then tak bersama dah..hjg bln 1 mse dpo 9 test upt da samar sgt..opk mse tu nk peak semula..so sy scan kndgn pon ade lari sket sbb lmbt subur bln 1..

1y ago

14&15 dua-dua terang. hri ni dh mula negatif

Nanti update ya, abb saya pun tgh delay period cuma opk ni dah takde stok kt rumah, upt masin negative

1y ago

okay awk.. nnt sy update blk ya

ovulasi tiap bulan tu tak sama. kadang awal, kadang lambat

1y ago

baiklah..terima kasih komen nya☺️