dilema seorg ibu

salam...sy baru tahu yg sy dh mengandung 9w tp suami suh gugurkan sbb anak sulung baru masuk 1yrs masih kecil katanya...lg pula keje suami tak selalu ad kt rumah takut sy susah nk handle anak sorang2 tp sy rasa sayang nk gugurkan...apa patut sy buat?...please bg pendapat...tq

56 Balas

Sebaiknya sis bincang baik2 dgn suami. Gugurkan anak adalah berdosa.. Anak kan pembawa rezeki, kalau kita ikhlas jaga amanah Allah insyaAllah Allah mudahkan urusan kita.

Ya allah sis jgn la gugurkan..itu rezeki dari allah..jika kndungan tu memudaratkan sis mmg ptt la gugur..ini bkn sbb 2 tersebut..sy nie masih menantikan untuk mdpat zuriat

4y ago

semoga ada rezeki puan nanti..aminn

Kote dh sedap pancut bila bini ngandung suh gugur. Klu tau xmmpu LG tahan la kote tu. Xguna sguh. Ko truskn je dik.

Kenapa nk gugurkn😥lebih baik jgn sis.....sedangkn kt luar sne anak die berderet xsmpai setahun mengandung lagi.....rezeki Allah bagi sis jgn sia2kn.....

Ala sy 1thun 3bln da bsalin ank num 2..xda pape siz...kuat aje.'rezeki anak tak same..jgn gugur nt dcri d alam sana,setiap y Allah hadirkan tau kita blh handle

Takpe . Nanti anak tu lahir anak yg sulong dah setahun 7 bulan dah . InshaAllah doa yang baik baik . Slow talk dengan suami sis . Tu semua rezeki ☺️

Anak sudah di tiupkan roh, jgn digugurkan sis. Itu dikira membunuh. Jgn risau rezeki anak akan ada. Sbb itu Allah kurniakan anak pd Sis. Pasti bersebab

Jgn la tu rzeki rmai lgi yg bdoa nk zuriat tapi blm dmkbulkn ...syukur laa tu rzeki awk.. semoga Allah SWT permudahkan semua urusan awk Aamiin

Syukur alhamdulillah ade rezeki lg...x baik gugurkn dosa kn.. jage la kandungan sebaiknye...yakin kn suami yg awak bole jage n handle ank....

Waalaikumussalam, banyak2 berdoa. Biar Allah lembutkan hati suami. Biar dia tukar fikiran untuk tak gugurkan anak. Cuba slow talk dengan dia