Gugurkan kandungan

Salam mommies semua sy buntu. Anak sulung skrg 6bulan, sy dah mengandung lg now 7minggu. Saya tak ready lagi nak tambah anak, badan pun tak larat nak jaga baby sambil ngandung ni. Baby pulak jenis clingy asyik merengek nak dukung je. Kalau sy ambil pil gugurkan kandungan okay ke? Minta semangat dan pendapat mommies semua. Tq ❤️

3 Balas

Bg pendapat saya lah, sbnrnye ank nie anugerah sbb tk semua org dpt anugerah tuhan nie. Bila dh dpt bersyukur lah even jarak ank first dgn second nie dkt, mmg celaru otak tp cuma fikir its okay, rezeki jgn ditolak, insyaAllah Allah permudahkan segala urusan. Bg pendapat saya lah ye. Sorry if mana yg tk setuju dgn pendapt saya.

2y ago

tq share pendapat ❤️ sy 50-50, sbb rasa tak larat nak jaga. sy dduk dgn mak ayah, husband kerja jauh balik kdg2. tp husband pun xmembantu sgt. smlm dia balik, pkul 11mlm dah masuk bilik tido. anak yg sulung dia biar kat buai sorg. sy jgk yg kena bgun jaga. 11.30 tu sy bg dia susu tdokan dia kat bilik dgn ayahnya. sy baring kt sofa luar sbb rasa sakit bisa2 badan. nk tdo balik punya la susah. pastu pkul 1pagi anak ngis husband kluar bilik bg kat sy smntara dia buat susu. dah nk tdo balik pun xboleh campur sakit 1 badan. masuk bilik sy sruh husband urutkan. pastu dia ckp kat sy suruh gugurkan je. hmm sy buntu sbb sy rasa bdn sy skrg perlukan rehat. tp tiap hari sy kena mandikan anak suapkan mkn semua, lyn dia yg asyik nk bdukung je skrg dh 8 kilo. jaga sorg2 mmg tak larat 😫

Dptkn nasihat dktr dlu. Jgn suka2 ambil w/o advice

Apa nasihat doktor?