dilema seorg ibu

salam...sy baru tahu yg sy dh mengandung 9w tp suami suh gugurkan sbb anak sulung baru masuk 1yrs masih kecil katanya...lg pula keje suami tak selalu ad kt rumah takut sy susah nk handle anak sorang2 tp sy rasa sayang nk gugurkan...apa patut sy buat?...please bg pendapat...tq

56 Balas

Jangan gugurkan, rezeki Allah nak kasi tu mesti ada hikmah dia.. Allah takkan uji diluar kemampuan. Sebab dia tahu sis mampulah dia kasi..

Syg digugurkan sis..sis bg dekat org lah sis..sy yg xde anak.mencari anak angkat sis..klau sis nak bg sy pun xpe.😊

😢😢Jgn sis.. jgn... Dah ada degupan jantung tu..... Dah ada bentuk dah... Ckp dgn suami.. Tak takut dosa ke?? Haduhhh😢

Maafkan saya tpBodohnyaa suami sis. Dia yg punca. Harap sis x terikut dgn kebodohan dia. Yg menanggung sakit sis

Bersyukur la sis Allah bagi peluang merasa menjadi ibu. Merasa mengandung. Ada orang macam kite ni doa tiap hari untuk tu.

better bincang dengan suami elokelok , ramai tau yg iktiar nak anak , tapi awak mudah je Allah bagi , rezeki sis ☺️

bincang baik2 puan dgn suami..rezeki allah nak bg tu..lagi pun dosa kan lau gugur dgn rela..insyaa allah puan kuat..

Jangan gugurkan sis,itu kan allah dah bagi,lanjutkan je,kesian kalau digugurkan,bnyk anak kan banyak rezeki,😊

Tiap anak ada je rezekinya..bersyukurlah sbb senang mengandung..ada pasangan yg bertahun tunggu nk dpt zuriat..

Jangan gugurkan anak tue, rezeki allah bagi, mn tau ada rezeki yg akan dtg nanti, anak pembawa rezeki