dilema seorg ibu

salam...sy baru tahu yg sy dh mengandung 9w tp suami suh gugurkan sbb anak sulung baru masuk 1yrs masih kecil katanya...lg pula keje suami tak selalu ad kt rumah takut sy susah nk handle anak sorang2 tp sy rasa sayang nk gugurkan...apa patut sy buat?...please bg pendapat...tq

56 Balas

Bincng elok elok sis...ramai yg sy knal dia gugurkan sbb xmmpu n anak Kecik lagi...bile da gugur...dia rasee nak anak lagi...sampai sekarang iktiar takada rezeki anak..pkir la sis..sis pon baru ank nk masok 2..mmpu lg ..ank tu membawa rezeki

Haram gugurkan baby selagi baby tu x mengancam nyawa ibu.. sis x pakai perancang ke.. itu la gunanye perancang tp da lekat nak buat camne. Biasenye yg terfikir nak gugur ni anak luar nikah.. tp ni elok je ade suami, u hv got to be kidding me

Bersyukur sis itu rezeki..sy pun suami offshore anak 1st masuk 1 tahun to masa tu sy preggy 2nd kalau x silap dh 3 4 bulan🙋🏻‍♀️Alhamdulillah senang jer sy handle sis tanpa pembantu rumah🙋🏻‍♀️

Jangan sis..ank sya yg sulung pun 1y2m sya menadung kn no2 ney suami redo je xksh tp mbr sya ramai suruh gugur dia kta mcm2tp sya pasti xakn gugur sb itu rezeki tuhan bgi...ank sulung dh 1y6m skrg baby dlm prut pun dh 18w

Dosa besar gugurkan anak. Itu kan rezeki Allah swt bagi. Walaupun dia seorang suami tapi tak bermakna kita perlu ikut ckp dia kalau suatu perkara tue bertentang dgn agama. Cuba bincang baik baik dgn suami

4y ago

Ye Betul3... Sgt setuju..

hargai laa rezeki yg dah dikurniakan. x smua org ade peluang mcm ni. saya anak 1st dah 2thn 11 bulan. kndungan ke2 & ke3 saya gugur. sedih x de rezeki. hargai laa sementara Allah bg peluang ni sis

Rezeki sis cepat dpt zuriat . Ramai kt luar sana tunggu zuriat . Nanti baby itu pembawa rezeki sis . Percaya anak titipan ALLAH . Kita jaga sebaik mungkin. Sis adalah superwoman mother .

Thn ni bru 1 thn.. Sis bersalin thn depan.. Thn depan anak sulung tu dh pun umur 2 thn sis.. Pendapat x elok di gugurkan.. Rezeki sis.. Tkt nti di kemudian hari sis lmbt dpt baby lg..

Syukur lahh Allah bg peluang mengandung...tgok sesetgh org tu...sgt perlukan anak tp xdpt...jgn laa bunuh insan xbersalah tu...setiap anak ada rezeki...jgn menidakkan nya...

Teruskan sja sis, xda masalh jg baby 1st blm sampai 1 tahun. klu gugurkan nti lain pla jd lagi susah. lg kcian dgn sis n 1st baby nti.. huhu. Saya doakan y terbaik utk sis.