Due date

Salam..normal ke kiraan stiap kali due date bbeza.. tak tahu macam mana perkiraan. -klinik swasta dia tlis due date sy 3 april 2020 - klinik kshtn dia tlis 5 april 2020 - gatai tgn main applicatin dia tlis 4 april 2020 Lari satu2 angka ?

29 Balas

Masa mula2 tau pregnant, sy g swasta utk confirmkan n scan. 1st scan dpt tarikh : 16feb (swasta) 2nd dr kiraan nurse masa buka buku pink : 18feb (kk) 3rd dr scan : 07feb (kk) 4th repeat scan : 19feb (kk) N esok kena refer ke pakar utk double confirm due date, lepas tu baru nk try ke swasta lagi skali. Hopefully semuanya okey

Normal sis.memang xsama.saya anak1st scan swasta due date 16/11.scan kk due date 12/11.bersalin anak kuar tarikh ikut scan swasta 16/11.tarikh cun.tapi dikira overdue jugak sebab kk trikh 12/11. Anak kedua saya belon scan swasta lagi. Tapi sya lebih prefer scan swasta sebab tepat trih due.

For me. Better ikut tarikh swasta sebab scanner sana lagi canggih and clear. Kalau prasan kk punya ultrasound tk nmpk sngt kan. Kadang kadang tk tepat kiraan size baby tu.. But normal je kalau tarikh berbeza beza. Janji anak and ibu selamat. In sha allah

5y ago

Nnti repeat lg scan kt swasta..still sama ada or lari2 date

Biasa amik tarikh yg tulis kat buku pink tu je. Saya pon first scan, tulis kat mesin due 20/4/20. Second scan, 10/4/20. Last doktor cakap ikut kat buku je. Beza yang pertama scan tu mungkin masa tu rahim kita kecil lagi. Janin pun kecil lagi masa tu.

5y ago

A ah dalam buku pink 7/4/20. Dlm apps 5/4/20. So mana mana pon boleh la. Asal xlari jauh sgt 😘

mcm doc aritu ckp kt sy, due date mmg akn lari2 tp dlm around 1week je la .. mcm sy dulu, 1st diorg akan check guna last period, then scan lagi ekot scanning then skrg ekot size bby.. so sy pn ada 3 tarikh yg bbeza skrg 😁

5y ago

Oh..br sy tau..thanks atas info ye awak

Normal..kalau apps dikira start tarikh 1st period yg last, kalau tarikh tu jtuh ari isnin means due date kita jatuh ari isnin..kalau kk or swasta doc akn bg tarikh lewat ckt..sbb tu lain2..

normal, sy dah ada banyak REDD. Normal sbb kadang² period cycle kita berbeza dari anggaran. dan kalau scan pulak, dia ikut size janin kita. kalau beza dlm seminggu tu tak perlu risau.

Normal sebab kiraan akan ikut masa scan. Org lain2 scan, kdg2 ada ralat sikit pada kiraan saiz baby. Sisih beberapa hari tu biasa 😂 Sis ikut je yg ada dkt buku pink ya 😍

5y ago

Tu la..apa2 pn april 2020 kena get ready

Itu semua estimate je. Anak saya due pun lari2 tapi dr pilih 15 may 2019. Dia keluar ngam2 1may2019. Due date ni just nak tau macam mana perkembangan baby

Sama la sy sis.. Dkt klinik swasta due 3/12..dkat kk 4/12...main app ni 2/12 😅😅 mna satu btul pon xthu.. Moga dipermudahkan semuanya. ☺️