Hamil luar rahim

Salam.Nak tnya saya lewat haid dh 20 hari....saya sakit perut...saya g scan doktor cakap saya hamil luar rahim.....tp saya cek sendiri dgn pregnant test samar2...ad sapa2 pernah lalui macam saya x

4 Balas

pregnant luar rahim bila test upt pun mmg akan double line.. tp jgn biar lama pregnant luar rahim bahaya.. mcm kwn sy pregnant luar rahim jgk tp terpaksa buang janin tu sbb membahayakan nyawa ibu.

2y ago

bukan setakat buang janin tiub pun kenah buang sebala nnti tinggal satu mcm saya masa 2018 😢

awak, kalau pregnant luar rahim atau dalam rahim upt mmg +ve. g klinik utk komfem kan semula. bhya luar rahim tau, tkut rupture tiub nanti. Allah..

2y ago

takpe awak. if xperiod lg, pergi lg ke klinik ye utk cek semula. atau buat lg upt. klau ada bleed atau sakit mana2, g klinik tau

Kalau sis dah gi scan dengan doc maknanya betul la sis hanil diluar rahim. Bahaya sis kalau hamil luar rahim. Sis kena rujuk doc segera ya.

2y ago

dah pergi dh ..doktor swasta tempat lain cakap saya xmengadung...mgkin doktor yg mula2 saya pergi tu salah ...

kena pegi hospital cek dgn doktor pakar. bahaya tau