alat hamil test positif. tapi

Ikutkan perkiraan dah 6 minggu. Tp tetiba cramp perut melampau dan ada sedikit darah keluar.pegi scan doktor xnampak baby dalam rahim. Doktor ckp mungkin terlalu awal untuk nampak. Tapi berkemungkinan ianya bukan kehamilan, tapi barah. What? Doktor ckp jarang kes berlaku tapi ada. Untuk rasa sakit dan turun darah plak doktor ckp mungkin hamil luar rahim. Tapi macam dia ckp la, scan xnampak apa. Samada dalam rahim atau luar. So kne tunggu lagi 2 minggu. If pregnant, baby dh nampak sebab kandungan dah 8 minggu. Tp kalau xde? Hurmm. Ada sesiapa pernah alami? This my first time also.

1 Balas

Sy dulu drh ala pink² mcm tula..tp xbyk..just 1-2 titik jr kat panty liner..sy pun dokt kk xdpt dtct masa scan 5-6mggu just ada kantung samar² then kene tolak ke hosp..scan by tvs (transvaginal) dr bwh plk...baru clear ada baby...siap ada denyutan dah 7/8minggu...rasa lega pastu sblm scan tu..dokt siap ckp klu xde pape nk tggu ke atau nk dnc..luluh hati dgr 😭

5y ago

Harap la ada. Mmg tarikh 2 minggu la untuk check melalui vagina. But now perut masih sakit. Sampai demam plak.