air gula

Salam..mommy2 sume..sy hamil 12week5day hari ni sy kne minum air gula..alhamdulillah dpt perisa oren bleh telan..hehehe..ada ke yg xkne minum air gula..

air gula
40 Balas

Saya dulu masa 7 bulan je kena minum. Takda perisa apa. Minum panas panas sebab orang kata dah sejuk nanti tak lalu, memang berapa teguk je terus habis. Habis je minum peluh peluh banyak sebab air tu panas betul 😅

me! langsung tak minum air gula masa pregnant, maybe myra jaga sugar intake and baby pun okay ouh ya lagipun myra bawah 25 tahun pregnnt so klu umur bawah 25 klu takde apa apa probs misi tk suruh pun minum. Alhamdulilah

5y ago

Allamdulillah sis..mgkin sbb muda lg😊

12 weeks dah minum ey. Sy dh 16 weeks, belum lg. Berdebar jugak ni wlupn x tau lg bila kena minum 😅 masa anak first 2012, sy dpt perisa anggur. Anak 2nd, x minum. Anak 3rd, minum yg plain. 😅

Banyak ye air gula nya. Saya ingat sikit. Takut pulak. Saya skrg 23 weeks belum minum lg. Ramai muntah sbb terlalu manis ke mcm mana ye. Takde pengalaman minum air gula. Risau betul.

5y ago

Sya ank first Lps minum dia suruh rht jap Mse ambik air urine tersembur dlm tandas dgn manis ye dkt tekak taim tu Rse nk minum air msk je

Skrg wajib kena minum 2 kali sis (perut 5 bln & 7 bln) kalau umur 25 thn Keatas. Kalau belum 25 thn & xde sejarah keluarga diabetis tak perlu minum lgsg.

Wah untung lah dapat yang berperisa.. Saya yang plain tu je.. Tu pun kena minum sebab faktor umur lebih 25 tahun.. Good luck mami.. ☺️

Sy pon da kena mnum gula ms 15wk berperisa oren jgk tp wane jernih sbb kan tu air glukosa tp ni dlm pic mcm air teh susu..

5y ago

Ye sis ..mmg kaww oren dia..sy sedawe pn rase oren..hehehe..xde rase nk muntah..

Sy bru lepas smlm.minum yg putihh.syoknya dpt oren.next time nk tanya lah kalau nk bwk perasa sndri kan.mana tahu boleh😂

5y ago

Xboleh ek..minum je lah dear putih pun putih lah..hehehehe janji kite semua sihat.doa2 lah xsangkut..uisyhh nerbos pulak nk kene tgu result.😅

saya pon 12minggu. belum kena minum air gula. Selalunya kena minum minggu ke berapa? maaf ni first pregnant. sya tktau.

5y ago

sya umor 22. tkda history diabetes. kena minum jugak ke tak?

utk apa bah minum air gula ni..sya anak dah 3 tapi tak pernah pula kena suruh minum..boleh terangkan utk apa tu?

5y ago

check up selalu dan sangat terperinci..tapi tak da pula di suruh minum air gula.