minum air gula

Assalam , nak tanya air gula perisa yg mane boleh telan dan tak muntah ? sebb isnin ni sy firstime minum air gula ..

6 Balas

Sy mnum yg KK okay je..klau nk berperisa sis beli siap2 dkt frmasi, biasanya org ambl perisa oren…penglmn sy wktu mnum ok xde masalah,dorang ade sediakn air msk.. nurse suruh mnum buat bilas tekak..dlm 10-15min cmtu brulah rasa pening lalat, nk munth tp nsib baik msih blh kawal, tahan2 gtu lh..klau munth nnti kne repeat blik…rasa loya nk munth tu xlama dlm 10-15min jgk..smbil tnggu gap 2jam tu, sy jumpe Dr utk check kndungn, Dr bgi penerangn psl susu ibu, buat hiv test..jdi rasa loya2 tu hilang cmtu je mybe sy xlyn sgt rasa loya tu sbb excited tgk bby 😄

sy minum apa yg kk sediakan saja. dh pernah minum oren, anggur dgn kosong. bg sy tiga2 tu xde beza pun..alhamdulillah tak muntah, cuma lps minum tu mmg pening sikit..kena rehat saja.

sis..sy mnum yg oren.. alhamdulillah okey .cuma pastu kena rest sbb pening ..mlm too kena puasa ye jam 10mlm..sy punya result alhamdulillah 4.5 selepas mnum air gula☺️

3mo ago

minum air masak boleh sis..tp jgn mnum air manis2..seeloknya jam 10 too terus tdo..mcm sy buat ritu..pastu g klinik awal2 supaya t boleh balik awal n makan

sy minum yg perisa oren jgk... kk bagi .. x beli pun, okey je.. x muntah 😊 nanti kena minum lagi skli ..

sy first time minum air gula kk. okay je sebab kk sy buat air gula perisa oren.

biasanya brpo week ye minum air gula

3mo ago

dea depend..jika da history family diabetis mcm sy.. 14w dh kena mnum sis