PANAS DALAM

Salam...mcm mne nk hilangkan demam panas dalam pregy ni takot nk amik sebarang ubat...mkn paracetamol ke...100plus?

13 Balas

Bykkn mnum air n berselimut tebal2 smpi bepeluh2..cpt hilang..sy buat mcm tu ja hari tu..xbrapa mau mkn ubat sngt..sy pnas dlm badan tmbh dgn sakit tekak hari tu..yg tekak tu sy amalkn mkn madu

Time mndi.. bsahkan kaki dlu.. lama2 bsahkan lutut ke bawah.. lama skit pinggang ke bawah.. bahu ke bawah.. sabun bdan.. n brsihkan.. bru mndi kpla.. cubalah..😊

Mksud sis ni panas dlm la kn? Klau brkaitan dgn suhu sis mkanla makanan yg sejuk2.. mcm aiskrim je,spya bila msuk d bdan,ia akn sebati dh suhu bdn ibu mgandung..

Better g klinik tkot effect baby dlm kandungan.. Jd kes jntung laju ke ape ke sape nk jwb... Saya br je lps admit kes demam je.

5y ago

Yup jantung baby...

Expert

Panadol atau paracetmol selamat utk ibu mengandung..tp klau berlarutn demam prgi kilnik cepat

Kalau sis demam panas, jumpa doc. Doc akan bg ubat yg sesuai. Biasanya paracetamol. 😊

100% jgn la.. kang xpasal2 kene gdm pulak

paracetamol boleh mkn tpi jgn lebih dri 2

Sy dulu mkn panadol biasa tu mommy...

Paracetamol blh ambik untk preggy