minum air kelapa

Hye mommies, Nk tanya..masuk 8 minggu ni sy kerap demam panas..demam malam..bila siang bdan lesu...kpala sakit sgt...brdenyut2...mata panas...mkn tak selera...trfikir nk minum air klapa utk buat ubat..tp bole ke sy minum air kelapa sekurang2 nya 1 gelas??sbb bila sakit sy kerap amik ubat mcm panadol...n kalau bole sy nk stopkan or kurang kan mkn ubat...??...n sy mengandung anak prtama...

2 Balas

Sesetengah org x than dgn air kelapa smasa awal hamil...ad yg than..sy nk ckp blh pun srba slah..sy pun sllu skit msa hmil kndungn kdua nie..trpksa la.mkn je ubt yg dbekalkn dr..tp kdg kne kuatkn dri jgk demi anak..arap awk cpt sembuh

4y ago

Tu la psal..tp sy mmg x ada mslh dgn air klpa..dri awal kndungn dh mnum..tp slalu sakit tu yg bt sy isaw..asik mkn ubt je..takot jgk ada effect kndungan..scan dr kta sht n x ada mslh pun..arp cm tu la smpai brsalin..

Mil saya pesan tak boleh amik i kelapa d awal pregnancy. Itu dh normal sis panas2 badan, demam dll. Sabar ya

4y ago

Mmg mcm tu dugaan mengandung ni sis. Krn tulah lepas bersalin allah ampunkan kita sbb byk pengorbanan seorg ibu demi 1 nyawa