Demam panas

Anak saya 9 bulan demam panas.. patut ka saya bagi anak ubat paracetamol 250 acxel.. 2 hari dah anak demam#ingintahu #bantujawab #SeriusTanya #firstmom

3 Balas

boleh bagi paracetamol jenis cecair.. anak saya haritu demam, terus bawa ke hospital, kena bebel dengan doktor sana sebab tak bagi makan ubat.. saya #firstmom jadi tak tau boleh atau tak bagi ubat pada bayi bawah 2 tahun.. rupanya doktor tu kata, kalau anak atas 6 bulan, dah boleh bagi ubat cair.. untuk dos, kena refer ahli farmasi laa berapa sukatan.. sebab kalau tak bagi ubat, kesian dekat anak tak lalu makan + suhu badan akan makin naik tinggi.. bahayakan kesihatan baby

Atas 38°C dah kena bagi ubat demam. Dos pula kena doktor atau pharmacist yang prescribe sebab ikut berat badan anak. Lebih dari 3 hari tak kebah kena ke klinik. Ada check suhu anak tak?