gelisah hb low

Salam...boleh tolong sy x hb sy low...sy baru hamil 3 buln...sy x tahu nk mkn apa untuk tambah hb...20 hari buln sy nk kena p cek lg

28 Balas

pengalaman sy, prgnant 5 org cahaya mata... mkn ubat yg doc suggest sis.. jgn skip... then mkn jambu batu (tanpa asam), mkn kekacang, tempe, kerang, daging, ikan bilis... ni mknan sy sepanjang pregnant smpai la berpantang... prgnant aritu hb 12-13 sahaja... check up sebulan aritu, check hb, 13.3... so kipidap sis... awal lg tu, teruskan mkn mkanan yg ada khasiatnya.. insyaAllah hb naik nanti, jgn stress²... tu yg penting