h.b low

Salam hye mami2 sy nk tnya sy hb 9.9 mcm mn nk naik kn hb mkn ap

1 Balas

Consume vitamin yg klinik bg.. Jgn skip.. Selain tu.. Bnykkn ambil mknan yg tinggi zat besi.. Kalau lauk.. Ikan bilis, daging, udang, isi ayam.. Hati ayam or kerang boleh.. Tapi x boleh lbh 100gm.. Sayur pon Bnykkn juga.. Mcm bayam, Kangkung, perisa, pegaga, ulam Raja.. Then sis consume vitamin C.. Sbb zat besi dgn vitamin C ni dia kwn.. Penyerapan zat yg baik.. Cth nya jambu batu, betik, limau, belimbing, durian, mangga, nanas masak n pear.. Elak kn mkn or mnum yg ber caffeine.. Diorg x membantu penyerapan langsung.. Lg hilangkan zat ada.. Hihi.. Cth dia mcm kopi.. Teh.. Air coklat malt.. Kalau nk juga mnum.. Makesure 2 jam sebelum/selepas consume 2 vitamin tu (zat besi & vitamin C)