Prolonged Jaundice

Salam.. Ada tak antara Ibu Ibu yang berpengalaman di mana anak kuning berpanjangan?.. Apa cara untuk mengurangkan nya ya?

2 Balas

Anak sy harini masuk hari ke 19.masih kuning, dikira prolonged jaundice sbb masih kuning slps 14 hari. Harini alhamdulillah dah turun 6. Next appt hari khamis harap2 dah 5 dan xpayah dtg lg.. Sy mmg kerap menyusu bdn dan make sure baby berak.. Tp kesian la sbb nnt punggung baby akan melecet sikit sbb asyik berak..

Sentiasa nyusukan anak stiap 1 atau 2 jam. Pastikan anak berak kencing 8 kali pampers penuh