Prolonged jaundice

Salam & hai mommies. Anak saya dah sebulan tapi masih prolonged jaundice, bacaan harini 121 naik sikit dari 2 hari lepas. Ada tak cara nak turunkan kuning dia? Kekadang rasa sedih je sebab bacaan dia turun naik kan. Patut ke campur susu dulu, susu badan & susu formula?

1 Balas

cuba focus kt fm dulu.. bm tu simpan.. kadang sbb bm tu punca prolonged jaundice.. mybe ibu x jaga mkn or what.. better focus utk turun kn kuning by fm then bila da ok, bagi balik bm.. bahaya kuning lama2.. effect pada hati nnti..