Makan apa dari pregnant untuk anak takde kuning ?

Sy nk tanya pada ibu ibu yang pernah ada anak kena kuning dan next pregnancy takde kuning sb ada amalkan something, mcm susu ke pil ke. Boleh suggest tak amal apa? Sb anak sy tiga2 ada prolonged jaundice, now no 4 ni sy nk try makan or amal something sb sian kt baby lama kt hospital sb prolonged jaundice ni sebulan juga lau kena. Thank you

4 Balas

Kak ipar saya, dia bagi tips, dalam perut 8 bulan try minum susu kmbing, lps tu makan kurma. Sbb anak dia 3 kuning teruk, yg ke 4 dia amalkan itu, Alhamdullilah ank dia lahir tak ada kuning. Kalau darah O pun salah satu faktor jugak

Tak tahu lah betul atau tak.. kakak ipar dulu dia minum susu kambing... anak dia lahir mmg takda kuning.. tp nasib jugak kot..

Cuba amal susu kambing. Kakak sy dulu anak nye takde kuning sebab minum susu kambing.

sis darah O ke?

1y ago

tiga2 semua premature ke?