Prolonged jaundice

Salam mommies. Ada tak mommies yg ada experience anak kena prolonged jaundice sampai anak sebulan lebih?

4 Balas

anak sy lahir 36mggu..bby prem..skrg sudah 1bulan 5hari masih lg jaundice.. dah ambil darah kt tgan utk check hati n hempedu..result ok..mggu lps ambil darah & air kencing pula..masih tggu result..hope takda apa la.🤲🏻

11mo ago

cek hati tu dorang scan hati dia ke sis

Anak sy prolonged jaundice 1bulan stgh, dah buat test kencing & darah semua ok.bacaan jaundice dia ja yg lambat turun.skrg dah 2y so far tak ada masalah & sihat walafiat.

2y ago

anak sy pun sy ad try fm time admit... tp dia xnk langsung... so mmg bg ebm fresh dgn direct feeding je

Wslm..ank sy kena jaundice hampir 2 bln..3 kali kena ambik air kencing..alhamdulillah..xde apa2..mgkn sbb drh sy O kot..ank dh 2 thn..

2y ago

Alhamdulillah..xde apa2..klinik akan cek skali hati ank 2 ok @ x..

N