tiada respon bby

salam..20week3days..seblum² nih klu pgg perut ada respon bby dlm perut..x pasti bby kick @apa tpi kmarin ada knduri sikit..ada kerja² berat sikit..sejak kmarin hgga ari nih bby lgsg tiada respon..2 hari tggu respon bby skli pn tiada tindak bls..x mcm slalu..sy kna pg hosp khaa @tggu dlu hgga sakit perut @ bby respon?

13 Balas

mcm sy haritu baby xbergerak jgk sampai admit hospital sehari. takde masalah apa pun cuma sbb tubuh kita terlalu letih buat kerja baby pun akan letih jugak jd dia kurang gerak. sy sehari sebelum g check baby kurang gerak tu sy byk berjalan, buat kerja rumah. esok tu bru perasan baby xgerak sy risau sampai nangis² sbb sebelum tu sy punya air ketuban kurang risau kalau bby lemas tp bila g kk scan baby sihat, air ketuban pun okey. tapi masa kt hospital nurse dkt hospital pun perli2 sy ckp sy silap xpandai kira la apa la padahal mmg sy xrasa lgsg bby sy gerak. tapi better g hospital utk check, at least kita alert dgn kandungan kita. kali kedua sy admit hospital haritu igtkn ketuban pecah sbb rasa mengalir sampai ke kaki tp bukaan baru 1cm so pagi tu dh boleh discharge dri wad. now tgh tggu masa bby nk keluar je

mcm sy haritu baby xbergerak jgk sampai admit hospital sehari. takde masalah apa pun cuma sbb tubuh kita terlalu letih buat kerja baby pun akan letih jugak jd dia kurang gerak. sy sehari sebelum g check baby kurang gerak tu sy byk berjalan, buat kerja rumah. esok tu bru perasan baby xgerak sy risau sampai nangis² sbb sebelum tu sy punya air ketuban kurang risau kalau bby lemas tp bila g kk scan baby sihat, air ketuban pun okey. nurse dkt hospital pun perli2 sy ckp sy silap xpandai kira la apa la padahal mmg sy xrasa lgsg bby sy gerak. tapi better g hospital utk check, at least kita alert dgn kandungan kita

sis cba scan swasta..lg detail..cba mnum mnuman sejuk ka..kdg baby kalau kita mnum sejuk² dia ada tindak balas..macam tendang² tu haaa ..kalau xdak jgak better p cek..untuk elakkan kerisauan berpanjangan

pergi je scan kat swasta cakap saja nak tengok baby macam saya buat hahahaha, doktor tu bukan kesah pon sebb duit kita....suka hati kita la ... dari pada awak risau je

lepas mkn pun xrespon ke sis? biase dia akan respon jgk walau xactive sgt.. mase check up misi xtny ke? xpun p jela swasta.. scan je.. jgn tggu2... sbb lama sgt kalau 2 hari tu..

cuba ke klinik swasta , pi scan . saya aritu pun 20weeks tak rasa pape , terus ke klinik . lepas tu alhamdulillah dia gerak . saje bagi mummy dia risau

p hospital je sis...habaq kat depa kata bby xgerak....depa akan scan walau bagaimana-pon....jgn nk tunggu la...

Kalau bawah 28w mmg normal kurang respon sbb masih kecik. Tp kalau risau boleh ja nak p cek

g scan klinik swasta dlu pun tkpe . awk cube mkn aiskrim@bnde mnis2..sllu dia akn bg rspon jgk

yep..baby akan respon bila dh 24 weeks ke ats. tu pun slow...