Nurse dtg rumah

Salam, td masa sy tengah mkn pg, ada 2 org nurse dtg rumah.. Cari adik sy.. Adik sy perempuan dan belum berkahwin. . Dan buat pengetahuan, nurse yg dtg tu dr klinik ibu dan anak.. Saya tahu sbb sy selalu check up kt KK yg dekat dgn rumah dan sy cam wajah nurse yg dtg rumah sy td.. Masalahnya, adik sy taknak cerita kenape nurse tu dtg rumah.. Dan klu sy x salah pandang, nurse tu ada memegang buku merah yg standard ibu hamil ada tu.. Apakah maksud kehadiran nurse ni.. Sbb selama sy hamil 3 bulan skrg, tiada pulak nurse dtg rumah melainkan sy yg pergi check up KK tersebut.. Mohon bantuan pd yg pernah mengalami dan klu ada nurse kt sini lg elok utk memberikan jwpn anda.. Terima kasih byk..

42 Balas

Haah, biasa nurse akn dtg rmh dlm 1 or 2 kali mcm tu. Klu adk sis x nk bercerita, sis jumpe la nurse tu face to face tnye. Better mcm tu sis. Takut papehal yg x dijangka.

4y ago

Ye . Dia akn bg tau perkara sbnr kt waris bdk to

Semoga Allah tolong keluarga awak jika betul berlaku sesuatu diluar dugaan. Tapi awak jangan overthinking ye, jaga kehamilan awak juga. Semoga yg baik2 bakal mendatang.

sy pregnnt nurse dtg rumah . takpelah jika adik sis termengandung . nasihat baik² . as long emosi dia terjaga dpd lakukan bkn² utk diri dia . semoga semuanya baik² saja

4y ago

Ya Allah kuat ye awak ..saya faham sebab saya Ada adik perempuan .. cuma awk kna kuatkn smngat skrg ni .. bincang elok2 dgn adik awak.. inshAllah semoga urusan dipermudahkn ..benda dah jadi xmgkin bole patah balik ..😟😟

Mungkin adik sis pernah dtg ke kk buat buku pink. Lepas tu tak hadir temujanji. So nurse akan dtg ke rmh utk pastikan apa mslh adik sis. Harap yg baik2 saja sis.

Nurse sy bgtau dorg akn dtg sekali utk setiap trimester. Kira spnjg mngndug 3kli la. Utk lwtn rumah dan cek bp jugak perut ibu. Sy dah 2kli.

Saya pon masa awal kehamilan nurse dtg rumah.. rasanya nurse saje dtg untuk cek kita..sekali nak pastikan alamat rumah kita tu betul ..😊

Nurse pun ada dtg rmh sy msa bln julai haritu.. Sy sdg pregnant skrg.. Dia tulis dlm buku pink sy "lawatan pengenalan".. Gitu je..

Sepanjang Sy preggy tdk pernah nurse dtg rumh Sy 😅😅 sebab Sy sendiri dtg ke klinik ikut date n time...

4y ago

Kann 😂😂

Sya pregnt 4 bulan,tak perna sekali pun nurse dtg rumah..sya yg gi klinik nak check up ikut date temujanji

kalau kes begini nurse akan dtg sekiranya ibu tidak hadir masa yg di tetapkan..