Hamil tanpa merancang

Salam, sy nor brumur 26thun mmpunyai seorg ank lelaki yg berumur 1 tahun 5 bulan. Saya bersalin secara pembedahan. Sudah 2bulan sy xperiod. Bila bt pregnat test keputusan positif. Mslh sy skrng ptut ke sy teruskan dgn kandungan sy ni atau prlu tuk sy menggugurknnya. Krna perut sy akan merasa sakit dan milu di parut pembedahan stp kali berat sy naik dan mengembang

2 Balas

Consult lah dgan doktor supaya dia boleh monitor keupayaan sis atau janin jika kandungan diteruskan sama ada akan membahayakan atau tidak.

jika risau, dptkn nasihat doktor tntg bekas jahitan dan risiko. setiap badan berbeza penerimaan pada kehamilan..