Upt negatif

Salam mummy2...sy nak tnya sy last period bln 2 15 hb...sehingga kini tiada period.. tp bila sy bt test not pregnant.. perut sy smakin membesar...jd perlu ke sy bt test lg tuk kali k3?

5 Balas

Pengalaman sy dtg ke klinik swasta lewat haid dah nak masuk 3bulan, dr kata masih normal lagi2 klu mmg period tak teratur dari bujang sampai lah kawin. Perubahan hormon biasa berlaku slps kita kahwin. Untuk x nak fkir bnyk2 sy minta scan dr tu tngk dlm perut jika ada masalah lain, kptsn dlm perut ok xde masalah apa2 dan x mengandung. So sllunya dr akan bagi sy ubat turun darah dan ubat subur clomid. Spjg ttc 3th ni ada setahun dlm 3 kali jg la sy turun ke klinik minta scan utk cek sbb risau ada mslh lain dlm perut yg kita tak tahu kan.. Slps 3th bru berjaya, skg tngh hamil 8bln da. Klu awk risau boleh je ke klinik ya, tp sy x sarankan utk ke klinik kesihatan. Cuba p klinik swasta/dr pakar puan. Bnyk jg duit habis spjg ttc xsalah berkorban utk sesuatu yg kita impikan.

1y ago

btl tu...sy akn ke klinik tuk periksa perut sy...terima kasih sis

dlu masa bujang2 pernah mcm nieee... lpas tu rsa takut kan sebb lama xdtg haid trus ke klinik jumpa dktor puan... dktor scan smua perut ckp normal..kmungkinan slah stu punca stress mcm tu yg mnyebabkan horman haid xstabil

1y ago

mmg dr bujang period sy jnis tak teratur tp slps kwin ok cume slps anak ptme..ni kjp ada kjp xde...

Awak dah check di klinik?

1y ago

Sama-sama 🌹

boleh buat beta hcg sekali

1y ago

semoga ada rezeki buat awak dn husband☺️

cek di klinik