Minum air gula

Salam sy nak tnye... 9hb ni sy kena mnum air gula...kol8 pg..tp nurse ckp sy kne mkn ubat 2jam sblm mkn..ubat iron tu...klau lps sbuh sy telan ubat dgn air yg x brpa byk..then kol8 sy mnum air gula..akan mganggu x bacaan gula?sbb klau sy nak mkn ubat lps mnum air gula sy kena tggu lg 2 jam tuk breakfast plk..dahla mlm tu kena puasa dr jam 10 pg...mcm mana ya

2 Balas

puasa boleh je minum air kosong.. cuma lepas mnum air gula je elak mnum air kosong tapi setengah klinik nurse benarkan mnum air kosong, seeloknya tanya dulu la..

3y ago

yg tu terpulang pada nurse yg handle awk..

Awk nak makan ubat sebelum tido pun boleh. Tak kisah pun bila waktunya makan ubat tu. Janji jarakkan 2 jam dgn makan berat.

3y ago

Kann? Lapar melebihi segalanya 🤭