Minum air gula

Hai nk tnye. Esok sy kena mnum air gula. N mlm ni dh strt kena puasa. Soalan sy. 1. Boleh minum air ksong ke utk mlm ni lpas 10 mlm? 2. Then prosedur nye smpai dftar, amik drah n trus kncing ke or mnum air gula dlu bru amik drah n kncing ? Sbb if x mnum air lngsung mlm tu. Bleh ke nk kncing pg tu ye? 😅 3. Lpas mnum air gula boleh minum air kosong ke? #firstbaby #mommybuntu

1 Balas

Hi sis, sy cuba bantu ek. 1. Pas kul 10, xble makan or minum pape langsung termasuk air putih. 2. Prosedur kt KK ni bergantung pd arahan nurse kt KK sis. Ikut je arahan nurse nnt tau. About kencing, its okay kalau pg tu sis bgun n nk kencing. Nnt kt kk dia suruh amik air kencing, sis cuba je. Cket pn xpe asalkan ada. 3. Pas minum air gula tu, kna tgu 2 jam br nurse akan amik darah. Semasa tgu tu, sis xboleh minum lgsg n TAK BOLEH MUNTAH TAU. Nnt diorang kire puasa kita tu BATAL n kna ulang lg puasa n minum air gula again. So, be strong..be positif..ready nk main game ke baca buku ke lepas dh minum air gula tu. Good luck sis.

4y ago

tq for the tips sis 😊