Pengalaman bayi jatuh katil

Salam sy ingin bertanya apa tindakan yang patut sy ambil sekiranya bayi sy 2 bulan lebih terjatuh dari ktil yg tinggi dalam 2 kaki ?? Pkul 5 pagi takdi …dia just menangis sekejap je n terus tidur ..

9 Balas

Hi sis kena pantau baby dalam masa 24 jam sekiranya dia x aktif macam selalu ada muntah2 kena bawa jumpa dr ASAP, saya cadangkan if sis nak pakai katil boleh beli penghadang katil dekat shopee. Sebab anak saya pun pernah jatuh katil masa baby, jd saya beli penghadang tu sebagai pre caution. Bila anak dah start pandai bergolek masa tdur tu kira bahaya juga tu sis.. tp inshaAllah baby kecil2 malaikat jaga.. inshaAllah xde apa2 cuma kena pantau..

2y ago

Maaf td ada komen yg tanya pasal penghadang ni, xfaham cara nak reply komen kat sini 😅😅 yg ni katil dan tilam sendiri, just beli penghadang ni 1 set, depends dgn kedudukan katil juga tgk nak beli kiri kanan atas ataupun bhgn bawah. Hehe