HB Low

Salam, sy ada masalah nk makan ubat tambah darah. Ubat dri kkia, obimin, zincofer.. Semua tk sesuai kat sy.. Lepas makan ubat tu sy pening & muntah. Jadi, sy nak tanya apa supplements lain yg ibu-ibu consume untuk naikkan HB.?? Sy dah tk larat sangat ulang alik jumpa doc tiap minggu.. Ibu-ibu, tolong sy yaa. Risau sangat sebab first baby, suami jauh.. Nk tanya mak pun, mak dah takda. ?

30 Balas

last appointmnt sy, HB semakin turun. nurse pesan makan ubt iron tu 2 jam before makan. doktor cakap ada stgh org xdpt makan dgn perut kosong. akan mual smua dn lain lain. jd doktor ada pesan, ambil iron ni 2 jam before makan bukan bersama susu, milo, kopi, teh, nasi.. tetapi blh makan bersama betik, air kosong. lps dh makan, tggu ye 2jam before. utk penyerapan iron yg bgs.