Hb low (anemia)

Salam mommies , skrg kandungan sy sdh 10weeks & baby twins , tp hb sy low bila cek always bwah 10. Sy mmg ada anemia sblm ni , risau ada effect dkt kandungan . Sblum ni sy makan ubat dari doc iron tablet tp sbbkan alahan sy teruk balik2 muntah . Doc suggest try obimin pulak , pun sama makin teruk alahan sampai rasa x larat sgt nak bgerak and then najis brdarah 😥bila try stop makan ubat tambah darah barulah xda darah bila sy mmbuang najis.Dah 2 kali masuk wad sblm ni tambah darah tp still kurang. Mommies ada tips lain x slain consume ubat dri hsptl ? #firstmom #pleasehelp

1 Balas

puan makan obimin dgn air kosong atau juice orange?? kalau minum dgn air kosong mmg akn muntah..try minum dgn air juice orange

1y ago

oh mcm tu ? ya makan dgn mnum air kosong. nnt sy try , thankyou 🫶