HB Low

Salam, sy ada masalah nk makan ubat tambah darah. Ubat dri kkia, obimin, zincofer.. Semua tk sesuai kat sy.. Lepas makan ubat tu sy pening & muntah. Jadi, sy nak tanya apa supplements lain yg ibu-ibu consume untuk naikkan HB.?? Sy dah tk larat sangat ulang alik jumpa doc tiap minggu.. Ibu-ibu, tolong sy yaa. Risau sangat sebab first baby, suami jauh.. Nk tanya mak pun, mak dah takda. ?

30 Balas

Sy minum maltofer Beli dekat parmasi... Sy minum yg sirup Jak sbab sy jenis yg tk mkn obat dn tk bole telan langsung hihihi.. Tpi doktr sarankn ambil yg kapsul 3 biji shari... insyaAllah naik la HB tu...

5y ago

sy pnah beli maltofer syrup . tapi doc x rekomen , katanya kne kira berat baru taw brapa yg kita leh makan sbb dos dia rendah . elok makan yg tablet choc , tp merata sy cari smua out of stock 😢